Повече от три часа ще протича проверката на всички, които искат

...
Повече от три часа ще протича проверката на всички, които искат
Коментари Харесай

Повече от три часа ще протича проверката на всички, които искат да видят папата

Повече от три часа ще протича инспекцията на всички, които искат да видят папата. Това обясниха от Министерство на вътрешните работи, написа „ Монитор “. Проверките ще се правят на особено построени пропускателни пунктове, а прекосяването през тях ще става три часа преди формалното появяване на светия отец.

Вече е основана и координация сред всички институции, сред които Министерство на вътрешните работи, ДАНС, общините и Църквата.

„ Две от събитията ще са в София на 5 май. В 13 часа светият отец ще произнесе неделната молитва „ Царица небесна “ на площад „ Свети Александър Невски “. Още преди 10 часа сутринта обаче ще стартират щателни инспекции на всички миряни, които желаят да участват на мероприятието. Ще се следи дали не са използвали алкохол или дрога, дали не носят рискови предмети, както и дали не са сложени в някоя рискова група. За последните отговорност ще носи ДАНС, които към този момент са изготвили лист на лица, които не трябва да се позволяват наоколо до папата. Това са хора, за които има съмнения, че имат връзки с радикални или паравоенни организации. Точната численост на евентуално рисковите лица не се загатва, защото те са под особено наблюдаване. За сметка на това обаче ще има цивилни сътрудници, които зорко ще наблюдават дали те няма да се приближат до местата, където ще е светият отец. По непотвърдена информация над площадите и църквите, където ще е папата, ще се облита с хеликоптер, а снайперисти ще наблюдават за сигурността му. Освен родните служби за неговата сигурност ще се грижат и персоналните му охранители, които от месеци се стиковат с българските си сътрудници.

Единствените движимости, които ще са разрешени за преместване по време на литургиите, ще са чадърите. По-дългите и с по-твърди дръжки обаче ще бъдат иззети, обясниха от Министерство на вътрешните работи.

Според програмата на светия отец той ще отслужи и света литургия в 16,45 часа на площад „ Княз Александър Първи “. Папа Франциск ще направи това още веднъж на 5 май, а ограниченията ще са същите като на първото му мероприятие. Третото събитие в София е на 6 май 2019 година

От Министерство на вътрешните работи оповестиха още, че ще има засилени ограничения за сигурност и във връзка с придвижването на колите, които няма да се позволяват в избран периметър, с цел да не може някой да нахлуе с колата си в тълпата.

Необходимата информация за контролно-пропускателните пунктовe за жителите ще бъде оповестена на формалния уебсайт за визитата на Папа Франциск в България – www.popeinbulgaria.gov.bg, на уеб страниците на Министерство на вътрешните работи, на Столична дирекция на вътрешните работи и на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР